dimecres, 19 de novembre del 2008

Cristiano Ronaldo, l'home més humil del planeta


Des de finals d'estiu que es parla molt (massa) de la Pilota d'Or. Aquest trofeu que han guanyat individus com Cannavaro o Owen (juro que no he buscat expressament dos jugadors que han passat pel Madrid) i que, en principi, mostra al món el millor jugador del planeta futbol.

I des de finals d'estiu, Cristiano Ronaldo, el fitxatge frustrat de Calderón, Mijatovic i companyia, ens va recordant periòdicament que es mereix aquest títol.
Les seves darreres declaracions han superat tots els límits de la modèstia: "Sóc el primer, el segon i el tercer millor jugador del món".

No seré jo qui dubtarà si la fama li ha pujat massa al cap i ara es creu Déu - ja sabeu allò de pare, fill i esperit sant alhora - o si té problemes greus de triple personalitat. Però si que seré jo qui analitzarà la seva temporada:
Individualment impressionant, 31 gols en 31 partits (+ 3 de suplent) a la Premier - estadística apostoflant que li dóna la Bota d'Or - i 8 gols en 11 partits a la Champions, entre ells un a la finalíssima de Moscou.
Col·lectivament també impressionant, amb el Manchester United guanya la Premier i la Champions.

Ara bé, mirem els punts foscos (Sí, sempre n'hi ha). Semifinals de la Champions, partit d'anada Barça - ManU. Minut 2, penal a favor del ManU que xuten els tres millors jugadors del món alhora. La pilota acaba a la grada i Gianluca Zambrotta, el lateral campió del món amb Itàlia que va venir al Camp Nou a arrossegar-se, l'anula durant aquest partit i la tornada. El United es classifica gràcies a un golàs de Paul Scholes a Old Trafford.
Final de la Champions, ManU - Chelsea. Tanda de penals per decidir el campió. CR falla el seu penal i certifica que no suporta la pressió dels grans moments. El ManU acaba guanyant la Champions després que Terry, el capità blue, rellisqui i enviï la pilota al pal en el penal que els hagués pogut donar la victòria...
Diuen que va estar-se 3 setmanes a Austria i Suïssa al juny. Però només són rumors. Mentrestant es jugava l'Eurocopa en aquells països.

Un apunt: Messi, amb una desena llarga de partits menys va fer 23 gols menys però 26 assistències més.

És possible que la revista France Football declari a Cristiano Ronaldo el millor jugador del món de l'any 2008. És segur que Cristiano Ronaldo quedi com el jugador més cregut de la dècada dels 2000.

2 comentaris:

Albert Prat ha dit...

Hem començat incendiaris eh?

Anònim ha dit...

Ara mateix el Messi és molt millor que el Cristiano. També cal dir que la Pilota d'Or està desprestigiada i no pot ser que el que pensin els periodistes d'una revista marquin el millor jugador del món, per mi hauria de ser més important el Fifa World Player.