divendres, 2 de gener del 2009

Els millors del 2008 (i 2)


Seguim amb aquesta originalíssima aposta que mai ningú ha fet. Avui ni futbol ni bàsquet.



Tennis

Rafa Nadal: El de Manacor ha confirmat la seva explosió en joc i resultats i està demostrant una capacitat de millora inimaginable. Va començar sent una paret impossible de superar des del fons de la pista però ha anat donant passo endavant fins a dominar els punts i poder arribar fins i tot a imposar-se a la pista central de Wimbledon. I al número 1 mundial. Tot un exemple de superació que encara pot polir alguns aspectes, entre ells el servei. Això, i no jugar tantíssims partits l'any, que entre que el calendari de l'ATP està massa atapeït i la seva voracitat l'han portat a l'extenuació durant els últims mesos de l'any.

Andy Murray: Semblava que la promesa més ferma del tennis britànic s'havia de perdre entre la mediocritat del circuit però l'escocès està fent honor a la llegendaria tradició del seu país. Era tota una llàstima que el Regne Unit no comptés amb un tennista de nivell que pogués lluitar per Wimbledon. El digníssim Tim Henman va ser dels últims romàntics del servei - volea però no era suficient per guanyar a l'herba londinenca. Murray és un jugador complet, amb moltíssima capacitat per angular els cops i a la vegada amb la potència necessària per dominar a les pistes més ràpides.


Handbol

David Barrufet: l'etern porter blaugrana va aconseguir el bronze als Jocs Olímpics de Pequín amb la selecció espanyola. El segon bronze de la seva carrera professional acaba d'arrodonir un palmarès impressionant. El barceloní no trigarà gaire a retirar-se (té 38 anys) però serà un dels esportistes mítics del Palau Blaugrana.

Mikkel Hansen: el jove danès ha arribat al Barça aquesta temporada i amb tan sols 21 anys ja és campió d'Europa amb la seva selecció i s'ha apoderat del lateral esquerre blaugrana. Sens dubte, una promesa de futur que s'està convertint en una realitat rapidament.


Hoquei patins

Club Patí Vic: el 2008 del Vic ha estat un dels millors de la seva història. La plantilla va agafant experiència i això es nota amb temporades com l'anterior i l'inici d'aquesta. Van jugar la seva primer Final Four a Europa després de remontar 4 gols al Porto en els quarts de final. Aquesta temporada és l'únic que ha aconseguit seguir el ritme del Barça - O el Barça l'únic que ha pogut seguir al Vic?- i és co-lider, a més de lider al seu grup de la Champions per sobre de Barça, Valdagno i Isselhorn.


Poliesportiu


Ielena Issinbaieva: la russa és la dominadora absoluta del salt amb perxa. Aquest estiu passat va guanyar la medalla d'or a Pequín amb la diferència més gran sobre la plata de la història. Duu 24 récords del món seguits.

Michael Phelps: un dels dos grans guanyadors dels Jocs Olímpics. 8 competicions, 8 ors i 7 récords del món; 18 curses en 9 dies. És l'home amb més medalles d'or en uns sols jocs. El de Baltimore només va tenir problemes per guanyar els 100m papallona en els quals va guanyar per una sola dècima de segon en un dels finals més espectaculars que s'han vist.

Usain Bolt: l'altre gran guanyador a Pequín. Un llamp. Récordman mundial en els 100, 200 i 4x100. Brutal la seva cursa dels 100 metres llisos en la qual va aconseguir la brutal marca de 9.69 s. celebrant la victòria en els darrers 20 metres. Amb tan sols 22 anys es pot convertir en un mite vivent.


Ciclisme

Sabent-me molt de greu no goso posar cap ciclista en aquesta secció. Per desgràcia el món del ciclicme està corromput per dòping i, tot i que crec en la pressumció d'inncència, mai sabrem si els A.C. i 18 Valv. (piti)-. que apareixien en l'Operació Port són les grans estrelles del ciclisme estatal o no. Per molt que el TAS digui que no.


Segur que ens deixem algú i segur que hi sobra algú en les nostres llistes, tot i això, això (valgui la redundància) és el que pensem i, de moment, encara podem dir el que pensem i volem.

Bon any nou a tothom!