dissabte, 10 de gener del 2009

Campionat del Món d'Handbol, o com tallar temporades per la meitat


Estem farts de veure com els partits de seleccions aturen dues setmanes les competicions de futbol per a que poguem seguir apassionants Gal·les-Armènia o Andorra-Macedònia (amb tots els respectes per aquestes quatre seleccions) enlloc de poder gaudir dels nostre equips. Tothom està d'acord amb el fet que això no pot continuar d'aquesta manera.
De totes maneres, la Federació Internacional d'Handbol, ha aconseguit - i duu anys fent-ho - superar aquest fet. Les competicions d'handbol no paren 15 dies per a que les seleccions juguin 2 partits i avall. Les competicions d'handbol queden congelades cada dos anys entre finals de desembre i mitjans de gener i no precisament pel fred.

Els campionats del món es juguen entre aquestes dates, aquest any a Croàcia, cosa que provoca 3 coses: 1- l'aturada dels campionats estatals que provoca el desencís dels (pocs) seguidors als quals els importen poc o gens les seleccions, 2- amb el conseqüent trencament del ritme de joc dels equips i el fet que hi hagi equips que gaudeixen de dos mesos de vacances mentre altres - com el Barça - veuen que la majoria dels seus homes no tenen aquestes vacances, i 3- que no es pugui jugar un mundial als estats escandinaus on l'handbol té un gran seguiment.

No seré jo qui critiqui el fet que existeixin les seleccions - aquí allò de no barrejar esport i política fa aigües per tot arreu- però sí que seré jo qui criticarà el fet de que els clubs que, en definitiva, són els qui paguen per als i als jugadors es quedin sense ells en un moment important de la temporada com és aquest. En molts casos els jugadors tenen el seu pic de forma ara i els clubs no se'n poden aprofitar.
Cal dir que a més, aquest any hi ha hagut olimpiades a l'estiu i que la majoria dels jugadors que ja no van poder descansar als mesos de juliol i agost, ara estan preparant-se per anar a Croàcia, cosa que vol dir que encadenaran practicament 2 anys seguits sense descansar amb el desgast tan físic com psicològic que això comporta.

En fi, ja sé que ningú de la federació internacional llegirà això, però en el remot cas de que ho faci... espero que algú amb més de dos dits de front pensi en passar els mundials a l'estiu. Per als jugadors, per als clubs i per als aficionats seria el millor.