dijous, 22 de gener del 2009

¡ÑBA!


Aquests últims dies he rebut algunes notícies sorprenents relacionades amb la NBA i els espanyols que últimament han anat a parar per aquelles terres.

La primera és l'elecció de Rudy pel concurs d'esmaixades per davant de Joe Alexander i Russell Westbrook. L'aler de la universitat de West Virginia no ha aconseguit fer-se un lloc a la rotació dels Milwaukee Bucks (jove, blanc, alt, talentós i defensor fluixet, tot el que no vol l'entrenador Skiles) i això l'ha perjudicat clarament en les votacions. Tot i això, té una capacitat atlètica i estètica molt superior a Rudy i el vídeo que va fer pel concurs té molt més bona pinta que el de l'ex de la Penya. Tenint en compte els pocs minuts que està tenint per demostrar coses a l'NBA era raonable pensar que quedés tercer a les votacions.

El que sí que sembla definitivament increible és que Russell Westbrook no vagi al concurs. Número 4 del draft, el base dels nous Oklahoma City Thunder ha demostrat un físic privilegiat i està sent molt important al seu equip. Francament estrany, comptant que Rudy és estranger i a l'NBA no ha ensenyat res més que una bona compenetració amb Sergio Rodríguez. Potser l'esmaixada per sobre de Howard a les Olimpíades ha fet molt més que qualsevol vídeo promocional i la bona temporada dels Blazers li doni vots al bo de Rudy. Haurà de mostrar molta imaginació i originalitat per igualar les diferències físiques amb Howard, Gay i Robinson. És clar que mai se sap, l'esmaixada guanyadora de l'any passat no va ser ni esmaixada...

La segona és un article perdut per la web de la NBA que parlava sobre parelles de germans. Els sis protagonistes eren: Robin i Brook López (Suns i Nets), Kareem i Brandon Rush (76ers i Pacers) i Pau i Marc Gasol (Lakers i Grizzlies). Més enllà del tema de l'article i el que contenia, anecdòtic, és una frase el que m'ha cridat l'atenció. L'articulista deia: "el germà de Marc, Pau, està sent aquest any el jugador més consistent dels Lakers - Kobe Bryant inclòs-". Sona bé, eh? Pel que sembla als Estats Units la opinió sobre Pau Gasol està canviant després de la decepció que van suposar les finals contra els Celtics, en les que va ser titllat de tou i fluix.


PD: Al final la lògica s'ha imposat i l'aler dels Nets Yi Jianlian no trepitjarà Phoenix com a All Star titular. Més li val a l'NBA fer alguna cosa per impedir que això passi en els propers anys o el prestigi del partit de les estrelles s'enfonsarà definitivament.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb que en Rudy li falta fisic i k nomes fara algu si te una idea molt bona, pero ho te molt dificil. No se qui son l'Alexander i en Westbrook pero segurament tenen mes opcions de fer algu al concurs.

PD: Com vaig dir a l'article de l'Inter, la Juve guanyara la lliga, estan a 3 punts i pujant.

Pitoniso Edu.

Albert Prat ha dit...

La Juve d'aquest any m'agrada. Jugadors de perfil baix entregats a una causa. No té el glamour bianconero dels últims anys, però són un equip sòlid. I per favor, és l'Inter.

Marc ha dit...

Exacte, estem parlant d'Inter i Juve, em pensava que havia canviat l'era a Itàlia però veig que no.