dijous, 30 d’abril del 2009

A 2 dies del dia D

D'aquí a dos dies el Barça juga al Bernabeu en un nou capítol de l'eterna lluita entre el futbol-espectacle i el futbol especulatiu. Els dos equips es jugaran la lliga en 90 minuts. Aquesta lliga en que només existeixen ells dos (entre el Madrid, segon, i el Sevilla, tercer, hi ha la barbaritat de 21 punts) i que serà de record la guanyi qui la guanyi.

El Barça està en la seva setmana gran: en 10 dies pot perdre dos títols o pot sentenciar-ne un i col·locar-se a la final de l'altre. Els dos empats seguits que duu no són el millor vagatge possible però la fe que va demostrar a València per empatar a 2 i els 90 minuts d'atac-i-gol davant el Chelsea fan presegiar el millor. En contra hi tenen el cansament que poden provocar tantes setmanes jugant dimecres-dissabte-dimecres-dissabte. A favor tenen la gana de títols després de 2 anys en blanc i el fet que en cas de perdre encara dependrien d'ells mateixos per guanyar el títol.
La lesió de Márquez és un greu handicap per la defensa blaugrana. Tot i que Piqué estpa protagonitzant un final de temporada brutal i ja no té gaire a envejar a la sortida de pilota del mexicà, Puyol no està en el seu millor com demostra l'errada en el segon gol del València la setmana passada.
Messi i Alves han de tornar a aparèixer, pot ser que el cansament estigui atacant a la millor banda dreta del món, però l'equip necessita la seva associació per atacar sense parar. Eto'o ha de tornar a marcar aviat, ara és quan més es necessiten els seus gols i si vol la Pilota d'or ha de marcar ja.
Al mig del camp, Xavi necessita tornar a ser el de fa un mes. Amb ell fi, Iniesta es pot dedicar a trencar la defensa rival.

Pel que fa al Madrid, aquest partit pot significar la fi de la temporada o continuar somniant en guanyar l'únic títol que els queda. Si bé és veritat que amb l'arribada de Juande ho han guanyat pràcticament tot i que gràcies a això encara estan vius a la lliga, l'única vegada que han jugat davant un equip de primer nivell van acabar golejats (Anfield Road, 4-0) i eliminats de la Champions. A favor hi tenen jugar només un partit per setmana i el descans que això significa. En contra tenen el mateix, jugar un partit per setmana i saber que si perden o empaten aquest partit es queden gairebé sense opcions a la lliga, els pot provocar una ansietat difícil de superar.
La baixa de Pepe deixa la defensa en quadre amb Metzelder i Cannavaro com a centrals que poden patir molt amb la rapidesa i movilitat dels davanters blaugrana.
Al mig del camp serà clau Lass. La baixa de Guti és moltg més greu del que sembla a primer cop d'ull ja que Guti és l'únic home del mig del cap blanc que pot fer moure l'equip i donar ritme al partit. Sense ell els blancs són un equip de contraatac. La capacitat de Lass i Gago d'ofegar Xavi i, alhora, tapar Messi poden resoldre el partit per una banda o per l'altra.
A dalt el Madrid és extremadament perillós: fa gols sense voler i tenen els 3 davanters golejadors enratxats.
Arjen Robben serà dubte fins al minut 90: tot pot ser que, si juga, es trenqui en quanlsevol moment.

El partit es decidirà més al mig del camp i a la defensa que a la davantera. Els dos equips tenen facilitat pel gol. L'equip que pugui lligar més curt als davanters rivals tindrà el partit en safat i, de returc, la lliga més aprop tan fisicament com moralment.