dijous, 9 d’abril del 2009

Ressaca europea (II)

Ja s'ha jugat l'anada dels quarts de final de la Champions amb unes quantes sorpreses.

Vila-real - Arsenal

A priori era una eliminatòria molt igualada i el partit de dimarts ho va demostrar. Una part per a cada equip. Un gol per a cada equip. La primera part va ser dels de la Plana totalment amb un futbol ràpid i un Arsenal que no trobava Cesc Fàbregas de cap manera. El golàs de Senna resumeix el que va ser: un Vila-real jugant a plaer i un Arsenal apàtic que s'ho mirava de primera fila. La segona part va ser dels londinencs. Van començar a tocar i tocar i va aparèixer Cesc (no tant enganxat a Adebayor). Tot i que el Vila-real ho va seguir intentant, el de Wenger van fer una segona part més bona.
L'1 a 1 del final és totalment just i ho deixa tot obert per la tornada a l'Emirates Stadium.

Manchester United - Porto

Sobre el paper era l'eliminatòria més desigualda de totes. Tot i això, el United va sortir adormidíssim i pensant que els gols caurien pel seu propi pes. El Porto se'n va aprofitar i va marcar al minut 5. Tan sols un error d'infantil de Bruno Alves va permetre als mancunians empatar. L'empat a 2 final (un gol per cada en els darrers 5 minuts) ho deixa tot obert per la tornada i obliga al United a marcar - i guanyar - a la capital portuguesa.
Cal destacar la valentia del Porto que no es va amagar ni un moment tot i el rival i l'estadi. Poden ser els tapats de la Champions.

Liverpool - Chelsea

No puc parlar gaire d'aquest partit ja que és l'únic que no vaig veure.
Tot i això em sorprèn el resultat (1-3) ja que Rafa Benítez és un dels millors entrenadors del món (o el millor) en aquest tipus de partits. Davant seu, però, hi ha Guus Hiddink que tampoc és cap coix. Tot i el resultat, no veig l'eliminatòria sentenciada ni molt menys. Stanford Bridge decidirà.

Barça - Bayern München

Costa definir el partit dels blaugranes. Potser la millor definició és preguntar si els bavaresos van arribar a baixar de l'avió a l'aeroport de El Prat. El 4-0 és un resultat curt pel que es va veure al Camp Nou: Henry va enviar un u contra u fora, Messi una pilota al pal i Keita a tret sobre la linia un xut de Messi. Es pot ben dir que l'eliminatòria està sentenciada i que el partit a l'Allianz Arena serà com un amistós.