dimarts, 9 de desembre del 2008

El somni daurat de Hoffenheim


De tant en tant hi ha equips que aconsegueixen pujar a primera i que en el seu primer any a la màxima categoria, aconsegueixen començar la lliga amb grans resultats i mantenir-se a dalt de la classificació durant un cert temps. Un exemple seria el Hull City.
Altres aconsegueixen mantenir-se a la primera divisió sense patir com el Chievo, un equip de barri de la petita ciutat de Verona.
Alguns d'aquests equips, a més, aconsegueixen fer un seguit de grans temporades que el duen entre els grans durant uns quants anys com ara el Vilareal que fins i tot ha jugat unes semifinals de la Champions (Si Riquelme hagués marcat aquell penal...).

Aquest any, però tenim un cas estrany i extrem.
Hoffenheim és un districte de la ciutat de Sinsheim (36.500 habitants). El seu equip de futbol, el 1899 Hoffenheim militava a la Verbandsliga fa tot just 10 anys. El 2000 va aconseguir pujar categoria. A la 4a(!!!!) divisió alemanya.
Aquell mateix any però, Dietmar Hopp va agafar les regnes del club i hi va començar a invertir. Tot i que Hopp no té cap mena de problema per arribar a final de mes, també és veritat que no es pot comparar amb Abramovich o els nous propietaris del City.
La temporada 2006-2007 l'equip va pujar a 2a i la següent temporada a la Bundesliga. Fins aquí tot, més o menys, normal. Traient el fet que dos ascensos consecutius ja tenen el seu què.
La sorpresa de veritat ve ara.
A manca de tan sols un partit per les vacances d'hivern ( a Alemanya tenen la desgràcia de no tenir lliga durant el gener) el Hoffenheim és lider. Empatat a punts amb el totpoderós Bayern de Munich, però lider.
El Hoffenheim fa un futbol vistós i ofensius (resultats com el 5-4 a Bremen ho demostren). Dos bosnians - Ibisevic i Salihovic- i un nigerià - Demba Ba- fan les delícies dels aficionats del Carl-Benz-Stadion.
Cal dir que l'estadi del Hoffenhein és, però, Diettmar Hopp Stadion. Tot i això aquest estadi és massa petit i vell per complir les normes de la Bundesliga.

Així com fa uns dies desitjava -i segueixo desitjant- que l'Anorthosis jugui els vuitens de la Champions. Avui espero que el Hoffenheim guanyi la Bundesliga, que el seu futbol alegre jugui l'any que ve a Europa en el seu nou estadi.



PD: l'amic Bernardo ha estat destituït. Llàstima. Estic segur que ens hagués donat alguna alegria més.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Prigioni hauria d'estar a la llista de bases

Marc ha dit...

l'enquesta és de l'albert

Anònim ha dit...

Realment té molt mèrit això del hoffenheim, esperem que el seu somni duri molt de temps