dimarts, 9 de juny del 2009

Aquest sí, aquest no,

L'estiu ha arribat i, per tant, la veda als fitxatges s'obre i comença el vall de noms per a tots els clubs. Des d'aquest petit racó intentaré fer una petita llista dels noms que han sonat per al Barça i de les necessitats que té aquest club per a afrontar una temporada amb 6 títols en joc i la missió gairebé impossible de guanyar-los tots.

Porteria

Sembla ser que Jorquera marxarà, cosa que provoca que Guardiola es quedi amb Valdés i Pinto. Diuen que vol un tercer porter i que no serà cap dels porters del filial.
Moyà ha sonat amb força. El porter del Mallorca té 25 anys i no vindria per ser l'etern suplent de Valdés sinó per disputar-li el lloc.
També ha sonat Sergio Asenjo, el jove porter del Valladolid és una aposta de futur ja que diuen que marcarà època. L'Atlético va semblar que ho tenia fet amb ell però al final no es va concretar res.

Defensa

Amb l'arribada d'Henrique i la possible recuperació de Milito sembla que no farà falta fitxar un central. Els laterals però són una altra història ja que ara com ara el Barça només té Alves i Abidal. Segons diuen, Bruno Saltor serà el substitut d'Alves. Al lateral esquerra han sonat diversos nomes, els que més força han tingut són Luis Filipe del Depor i Ashley Cole del Chelsea. Filipe té a favor que coneix la lliga i que només s'hauria d'adaptar al joc del Barça, Cole que ja sap el que és jugar en un equip gran i a Europa.

Mig del camp

Sense contar els noms de l'atac, és la zona que necessita més fitxatges de qualitat ja que amb la sortida de Guddy i la possible sortida de Hleb, quedarien 5 o 6 jugadors per 3 posicions i contant que hi ha Copa Africa, aquesta xifra es reduirà a 3 o 4 al mes de gener. Han sonat molts jugadors, possiblement els més il·lusionants són el Mascherano, jugador del Liverpool i possiblement el millor pivot defensiu del món tot i que fluix amb la pilota als peus, i De Rossi, de la Roma que seria una aposta segura. El problema de tots dos és el preu tot i que l'economia del Liverpool podria portar a Mascherano a Barcelona per un preu raonable.

Extrem

L'extrem dret és propietat de Messi amb Pedro o Hleb de suplents, ara bé, l'extrem esquerre necessita algú que pugui donar descans a Henry. El nom clau és Franck Ribéry. El francès, jugador del Bayern de Munic, ja ha demostrat que vol marxar de Baviera i el seu destí serà Madrid o Barcelona. Pel Barça és un home clau ja que ofereriria a la banda esuqerra una cosa semblant al que ofereix Messi a la dreta.

Davanter centre

És la posició més discutida del moment, la possibla baixa d'Eto'o obre un món de possibilitats: des d'un davanter tanc com Luca Toni fins a un de ràpid i tècnic com Villa passant per Llorente, Benzema, Forlán o Ibrahimovic. La meva opció personal seria Ibrahimovic, el suec és alt (1,91), fort, té xut de lluny i molt de gol; el seu cap és el principal problema. Aquesta posició serà la protagonista del gran culebrot de l'estiu a can Barça.

En fi, al setembre tot això serà història. Gaudim del vall de noms i il·lusionem-nos amb totes les opcions.