dijous, 16 d’abril del 2009

Ressaca europea (III)

S'han acabat els quarts de final i encarem les semifinals com les darreres dues edicions de la Champions League: 3 anglesos i un convidat (Barça, Milan i Barça per aquest ordre). No és estrany que la lliga anglesa sigui la més representada, es veu d'una hora lluny que la Premier és la millor lliga del món, encara que només sigui pels 4 primers i encara que depengui dels petrodolars russos i àrabs (tot i que equips com el City i el Fulham no aprofiten els petrodolars).
Fa 2 temporades el Milan va aconseguir sobreposar-se als 3 anglesos i va guanyar el torneig. L'any passat un Barça de final de sigle va fer suar sang al United que acabaria sent campió. Què passarà aquest cop?

Arsenal - Vilareal
La Vendetta dels de la Plana no va poder ser, si fa 3 anys Riquelme va fallar el penal clau al minut 90 de la tornada, aquest cop poc van poder-hi fer. Tot i fer un partit més que correcte al Madrigal, els anglesos van passar-los per sobre a l'Emirates Stadium.
Tot i l'eliminació, s'ha de destacar i molt el fet que Vila-real no deixa de ser una ciutat de 50.000 habitants i que l'equip d'aquesta ciutat ja és un clàssic de les rondes eliminatòries de la Champions.
Pel que fa als Gunners, la recuperació d'Adebayor i -sobretot- de Cesc ha fet que tornin al màxim nivell i el fet que a la Premier no hagi de lluitar per massa res fa que sigui un equip extremadament perillós a les semifinals.

Porto - M. United
D'un pèl li va anar al United de no llepar contra el pitjor equip sobre el paper dels quarts. Després de l'empat a 2 a Manchester ahir el United es va haver de refiar d'un golàs impressionant de Cristiano Ronaldo en un xut des de 36 metres que va arribar als 100 km/h.
El Porto va acabar el partit atacant amb més el cap que amb el cor i ni Van der Sar va poder evitar la victòria anglesa amb una sortida per caçar papallones a poc del minut 90 que el davanter del Porto va enviar fora per poc.

Chelsea - Liverpool
Partidàs a Stanford Bridge: 4-4 en una eliminatòria espectacular que va demostrar dues coses: que cap dels dos equips està fi en defensa (sobretot els blues que a la Premier van rebre 3 gols del Bolton) i que ni Cech ni Reina són els porters que havien estat. Els dos van fer errades imperdonables per a porters que estan en el top 7 dels porters al món.
Hiddink ha fet del Chelsea un equip molt perillós que per fi sap fer servir les seves virtuts: un centre del camp potentíssim i un davanter centre (Drogba) en plena forma.

Bayern München - Barça
Després de la primera part antològica del Barça al Camp Nou i del 4-0, el partit de l'Allianz Arena es preveia de tràmit i així va ser. El Bayern ho va intentar poc (Toni la va tenir al minut 6 i poc més) i el Barça es va dedicar a controlar el partit. Els gols van ser el millor del partit: Ribery va marcar després de fer ballar Valdés en un 1 contra 1 i Keita va empatar en una jugada espectacular dels catalans que van arribar a fer 5 passades dins de l'area sense que els defenses bavaresos hi poguessin fer gaire res.
El Bayern està en ple canvi estructural i això es va notar, tot i que aquest fet no és excusa per explicar que el Barça els passés per sobre.
Si els blaugrana poden aguantar el ritme jugant (encara) les 3 competicions és un el gran favorit per guanyar el torneig (a aquestes alçades parlar d'un dels favorits ja seria frivolitzar) i realment deu fer molta por a les terres angleses.