dijous, 2 d’abril del 2009

Els sots del futbol


S'ha parlat molt, potser massa, del sot que va tenir el Barça durant el febrer i la primera meitat de Març. És cert que durant aquest temps, el Barça va perdre i empatar més partits que en tota la temporada fins aleshores, però sóc de l'opinió que sense l'expulsió de Keita contra l'Espanyol el Barça hauria guanyat aquell partit i que tant contra l'Espanyol com contra el Betis (2-2) l'equip va lluitar durant els 90 minuts i els gols en contra van ser errors defensius puntuals. Una altra cosa van ser els partits contra l'Atlético de Madrid (4-3) i l'Olympique Lyonnais (1-1) en els quals el Barça es va veure superat en algunes fases del partit. No negaré, tot i això, que aquell Barça imparable del desembre no es va tornar a veure fins a la tornada dels vuitens de la Champions.

El Manchester United duu dues derrotes seguides a la Premier League: 1-4 contra el Liverpool i 2-0 contra el Fulham. Probablement, es pot dir que aquests dos marcadors són la crisi de joc particular del United. És cert que contra el Liverpool es va notar en excés que Nemaja Vidic fes el pitjor partit de la seva vida, però també ho és que els Reds van fer un partidàs en atac i que el gol del United va ser després d'un més que dubtós penal de Reina a Park. A Craven Cottage els davanters mancunians van ser incapaços de marcar cap gol i el Fulham els va afusellar amb un penal i un golàs de Gera.
El United ha perdut la seguretat defensiva que va permetre a Van der Sar batre el récord de minuts sense encaixar cap gol de la Premier i si no la recuperen ho tenen cru.

Els dos equips anteriors són els únics a Europa que estan lluitant a hores d'ara per aconseguir el triple (Lliga, Copa i Champions) i, en principi, haurien de jugar la final de la Champions desitjada per tots els amants del bon futbol (amb el permís del Liverpool, són els millors equips del continent). Tots dos han patit un sot de joc possiblement a causa de la gran quantita de partits que han hagut de jugar - el United n'ha jugat uns quants més gràcies al Mundial de Clubs - i la baixada de forma física que han patit.

Suposo que tan Alex Fergusson com Pep Guardiola ja havien previst aquesta baixada de rendiment en els seus homes a les alçades de temporada que l'han tinguda i suposo que els dos van estudiar amb cura la millor època per tenir-la.
Sense saber a hores d'ara si el United ja l'ha superada - maleïdes seleccions que ens prenen caps de setmana de lliga... -, seran els títols i com acabin la temporada tots dos equips qui dirà si és millor tenir la baixada de forma al febrer quan només lluites per la Copa o al març quan s'acosta el final de la lliga i hi ha les rondes definitives de la Champions (si Fergusson ho va programar tenint en compte els partits de seleccions, donarà una lliçó al món de com preparar una temporada).

La resposta de tot plegat? El dia 28 de març.