dissabte, 13 de desembre del 2008

L'hora de la glòria o del desconsol


Avui és el dia.
Hi ha clàssics impressionants al món: Veure La Bombonera en un Boca-River posa la pell de gallina, el Celtic Park en un Old Firm és pur espectacle, l'Olimpiakos-Panathinaikos converteix els estadis en un infern, el poc conegut Shalke-Borussia Dortmund desperta els instints més baixos de la conca del Ruhr...
Però el Barça-Madrid és molt més. Els Barça-Madrid van molt més enllà d'un simple partit.
Aquesta setmana un programa de TV3 demanava si el Barça-Madrid és equivalent a un Catalunya-Espanya. Fins a aquest punt arriba la diferència d'aquest partit.
El Celtic-Rangers és un enfrontament directe entre catòlics i protestants, altres clàssics enfronten ciutats o classes socials, però cap dues nacions diferents.
Està clar que ni el Barça és patrimoni dels catalans ni el Madrid ho és dels espanyols, però ser de l'equip equivocat en el lloc equivocat significa burles continuades pels companys d'escola i/o de feina tota la vida.

Avui, per tant, hi ha molt més en joc que 3 punts. Hi ha en joc la ilusió de milers d'aficionats.

El Barça pot confirmar que torna a ser el dominador de la lliga després de 2 anys nefastos i, encara més important, pot enfonsar l'etern rival en la classificació (12 punts en 15 jornades són molts). Poques vegades trobarà un Madrid tan dèbil sobre el paper i poques vegades jugarà com juga aquesta temporada.
El Madrid necessita donar una bona imatge, guanyar és opcional, no sortir destrossat del Camp Nou és una necessitat. El canvi d'entrenador juga a favor seu, les moltes baixes, en contra.


--------

Agenda esportiva (anem tardíssim aquest cop)

A Anglaterra ja han acabat la majoria de partits:
Els grans segueixen donant la sensació que no volen guanyar la lliga, l'Arsenal ha empatat contra el Boro i el Liverpool contra el Hull. Demà el Chelsea es pot posar lider si guanya al West Ham (17:00, Teledeporte).
El Manchester juga en aquests moments contra el Tottenham abans de marxar al Japó per jugar el Mundialet de clubs.
EL Fulham ha empatat a 0 a casa de l'Stoke. Definitivament aquest any no sembla que hagin de patir al Craven Cottage.

A Itàlia demà toca partidàs: Juve - Milan (20:30) per saber qui agafa avantatge en la lluita pel segon lloc, un empat beneficiaria enormement a l'Inter que juga contra el Chievo a casa (15:00).

A l'Asobal, Barça i Ciudad Real juguen un partit digne de veure. Els blaugrana assegurarien el seu liderat si guanyen, els manxecs estan obligats a guanyar si no volen dir adéu a la lliga abans d'hora.

A l'ACB, TAU i Iurbentia disputaran un derbi (dissabte 20:00 La2) que pot apropar els bilbains a la Copa del rei o consolidar els gasteitarres en el liderat. El Barça juga a Menorca (diumenge 13:00 C33), el DKV a Granada (diumenge 12:30h) i el Ricoh rep el Fuenlabrada(diumenge 19:00h), un rival directe en la lluita per la permanència.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vam guanyar i tenim el Madrid a 12.

Som-hi Barça que la lliga aquest any no se'ns escapa.


Ja aniré passant