dijous, 12 de març del 2009

Ressaca europea (I)


Ahir es van acabar de decidir els 8 classificats pels quarts de final. A més de Chelsea, Liverpool, Vila-real i Bayern de Munic; Barça, Man. United, Arsenal i Porto es jugaran estar entre els 4 millors equips del vell continent.

D'aquests vuitens de final se'n poden extreure diverses conclusions que si bé poden no ser reals, ho semblen molt:

La Premier League s'està convertint en la millor lliga del món i ho demostra el fet que té els seus 4 equips a quarts, encara és més significatiu si els 4 equips que han eliminat són els 3 italians que quedaven vius i el Madrid. Eh! I com si res!
Dels 4 anglesos, Liverpool i Man. United són clars aspirants a guanyar el campionat; el Chelsea depèn de que les seves estrelles ho tornin a ser i l'Arsenal depèn de que els planeres s'aliniïn amb alguna estrella llunyana.

L'Sporting de Portugal no és equip per la Champions. El Bayern li ha clavat una repassada històrica (12-1 en el total de l'eliminatòria) que ha posat als baveresos a primera línia dels candidats, tot i que personalment crec que quan se la juguin amb algun gran equip es desinflaran. El millor de l'eliminatòria ha estat, sense cap mena de dubte, el golàs de Moutinho a l'Allianz Arena. Pel seu bé, Moutinho hauria de sortir de Portugal l'estiu vinent.

La lliga espanyola no està gaire millor que l'italiana i ho demostra el "chorreo" del Liverpool al Madrid a Anfield i l'eliminació de l'Atlético amb el Porto. Dels dos supervivents, el Barça està entre els grans favorits per guanyar el torneig tot i que necessita urgentment saber matar els partits. No tots els equips es deixaran fer 4 gols en 40 minuts.
El Vila-real necessita un miracle semblant al de l'Arsenal, no el considero un equip amb opcions reals de guanyar la Champions.



Els "cocos" del bombo estan clars: United, Liverpool i Barça. Les ventafocs també: Porto, Arsenal i Vila-real.
Cadascú deu tenir les seves pròpies preferències, però pel bé del futbol espero unes semifinals amb els 3 "cocos" i Chelsea o Bayern. 180 minuts de Barça-Liverpool i United-Bayern són un somni i un plaer pels amants d'aquest esport.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Companys, he de discrepar: la Premier no és la millor lliga del món. És una competició on hi ha tres transatlàntics bestials (United, Chelsea i Liverpool) i altres equips decents gràcies a què és la lliga més rica del món.


Però he de dir que això no serveix per millorar el nivell migd e la competició. Hi ha un altre fet que és inqüestionable: és una lliga molt espectacular per la quantitat de gols que es veuen; les defenses són una vergonya i per això els davanters van bojos per anar a jugar a aquell país. Ara, a la inversa, sol ser un fracàs (Owen, Rush, Hugues, Gascoigne...).

He viscut a Anglaterra i el que és impressionant és com es viu el futbol, com el cuiden amb els horaris, com és d'acollonant entrar al pub a fer cerveses mentre es succeeixen els partits. Però he vist partits lamentables, amb jugadors tàcticament nuls, autèntics partits de pati de col·legi. Per dir-ho en paraules de Malouda, francès del Chelsea, "Durante los partidos es como si los cerebros de los jugadores se apagaran. La gente juega por instinto, como lo hacían cuando descubrieron el fútbol por primera vez".

Cavernícola.

Marc ha dit...

Estic d'acord amb tot el que dius però et trobes que a la premier hi ha 4 (més algun altre equip sorpresa) equips que poden guanyar la lliga al setembre. Després passa el que passa.
El problema és que aquí només hi ha 2 equips decents (só, hi conto el Madrid) i la resta estant, això, a 12 punts de distància. I a Itàlia 3/4 del mateix (bé, allà són 3 els grans).

Que el problema són els calers? ningú ho pot dubtar...